Family Tree of Raja Razman bin Raja Abdul Hamid (Ku Nick)

In summary: 4 wives & 16 children.

1st wife: Che Chik (from Kg Kubu Baharu)

Issue:

1. Raja Rafsah binti Raja Razman x Raja Norman Shah bin Raja Harun Al Rashid ibni Almarhum Sultan Idris I (No children)

2. Raja Nyah Tam binti Raja Razman x Raja Shahar bin Raja Hussein ibni Sultan Abdullah II. Issue:

1) Raja Talib bin Raja Shahar

2nd wife: Raja Habibah binti Raja Abdul Rahman ibni Almarhum Sultan Abdullah II

Issue:

1. Raja Abdul Hamid bin Raja Razman (died in 1951) x Sharifah Zubaidah Syed Mohamad Al-Sagoff. Issue:

1) Raja Intan binti Raja Abdul Hamid

2) Raja Rashidah binti Raja Abdul Hamid (Yan)

2. Raja Abdul Aziz bin Raja Razman (died in 1947) x Noraini @ Arbaayah Bt Hamzah. Issue:

1) Raja Abdul Rahman bin Raja Abdul Aziz x Raja Noorol Ezah Binti Raja Haristanzaman (1951 – 2005). Issue:

1) Raja Azlina binti Raja Abdul Rahman X Shamsil Azli Bin
Khalid (divorced). Issue:

i) Putera Ahmad Isyraq bin Shamsil Azli
ii)Puteri Nurin Qashrina binti Shamsil Azli

2) Raja Azlita Binti Raja Abdul Rahman

3) Raja Azlinda Binti Raja Abdul Rahman x Mohd Zafri. Issue:
i) Puteri Aireen Maisarah

4) Raja Muhammad Azizul bin Raja Abdul Rahman

5) Raja Kamarul Abidin Bin Raja Abdul Rahman

6) Raja Ahmad Azrin Bin Raja Abdul Rahman

3. Raja Aznan bin Raja Razman x (1) Raja Intan of Medan x (2) Che Ainun

3rd wife: Sharifah Hendon binti Syed Hassan Shahbuddin

1. Raja Rogayah binti Raja Razman (1922- 1987) x Tengku Yahya bin Tuan Man of Kroh (the descendant of   the last Raja Reman).

1) Tengku Ismail bin Tengku Yahaya (Tengku Sulong) x:

(1) Tengku Zalika Asiah binti Tengku Abdul Jalil ( Tengku Besar Pahang)

1) Tengku Putra bin Tengku Ismail

2) Tengku Nizam bin Tengku Ismail

3) Tengku Isla binti Tengku Ismail

4) Tengku Ahmad Shah bin Tengku Ismail

5) Tengku XXX bin Tengku Ismail (Eddie)

(2) Hapsah binti Hashim. Issue:

1) Tengku Yahaya bin Tengku Ismail

2) Tengku Khalidatul Kharena binti Tengku Ismail x Fauzi bin Mustaffa. Issue:

1) Putra Amir Ismail bin Fauzi

2. Raja Dato’ Amir bin Raja Razman (1924-1982) x:

(1) Raja Datin Mariam binti Raja Bendahara Abdul Rashid

1) Raja Badli Shah bin Raja Amir (died in infancy)

2) Raja Kamariah binti Raja Amir x Mohd Fuad bin Haji Bahari. Issue:

1) Puteri Nurul Munira binti Mohd. Fuad (Vic)

2) Puteri Nurul Amira binti Mohd. Fuad (Cher)

3) Putera Amir Faris binti Mohd. Fuad

3)  Raja Balkish binti Raja Amir (Kay) x Raja Ahmad Sheridin bin Raja Wahiduddin (grandson of Raja Shahriman bin Raja Abdul Hamid)

1) Raja Ahmad Shahrizal bin Raja Ahmad Sheridin (died in infancy)

2) Raja Ahmad Mukhairis bin Raja Ahmad Sheridin x Zarmiyati binti Bustami. Issue:

1) Raja Amir Rayyan bin Raja Ahmad Mukhairis

3) Raja Ahmad Muzamir bin Raja Ahmad Sheridin x Hayati binti Mohd. Yusoff. Issue:

1) Raja Mariam Mishael binti Raja Ahmad Muzamir

4) Raja Arbi binti Raja Amir (Yek) x Raja Izuddin Chulan bin Raja Zainal Azman Shah bin Raja Sir Chulan. issue:

1) Raja Zara Dariah binti Raja Izuddin Chulan x Mohd. Rizal bin Yaakub. Issue:

1) Puteri Dania Athirah bin Mohd. Rizal

2) Putera Danial Irfan bin Mohd. Rizal

3) Putera Idlan Mukhlis bin Mohd. Rizal

2) Raja Zana Nadiah binti Raja Izudin Chulan x Shahzan bin Dato’ Shamsul Bahari. Issue:

1) Puteri Sahira Bahari bin Shahzan

2) Putera Syahiran Bahari bin Shahzan

3) Putera Syarahil Bahari bin Shahzan

3) Raja Dara Zaliah binti Raja Izuddin Chulan x Meor Faizal bin Sairi (divorced). Issue:

1) Siti Maryam binti Meor Faizal

4) Raja Dana Afzan binti Raja Izuddin Chulan

5) Raja Shamir bin Raja Izuddin Chulan x Fadzliza Hanin binti Zulkifli. Issue:

1) Raja Amaluddin Chulan bin Raja Shamir

(2) Raja Mahtera of Medan

1) Raja Latifah binti Raja Amir Shah

2) Raja Kamaluddin bin Raja Amir Shah (Sayang)

3. Raja Zainal bin Raja Razman (Raja Dam) (1926-1983) x Che Mariam binti Raja Abdullah. Issue:

1) Raja Saidatul Akmar binti Raja Zainal x Wan Abdul Shukor bin Wan Omar (grandson of Jeragan Abdul Shukor: Orang Kaya-Kaya Setia Bijaya Diraja). Issue:

1) Wan Noor Azizah binti Wan Abdul Shukor

2) Wan Hamaruddin bin Wan Abdul Shukor

2) Raja Hisham bin Raja Zainal x Tengku Yasmin binti Tengku Muhammad Yusuf (Tengku Aris Temenggung Selangor) (Tengku Yasmin also the granddaughter of Raja Kecil Besar Raja Lope Nur Rashid). Issue:

1) Raja Zainal Rashid bin Raja Hisham

2) Raja Musaedin bin Raja Hisham

3) Raja Teh Nor Zihan binti Raja Hisham

3) Raja Zaidatul Azhar bin Raja Zainal (Jeda) x Johari Tan bin Abdullah. Issue:

1) Aidan Tan bin Johari Tan

2) Yu Mann Tan bin Johari Tan

4) Raja Kurshiah binti Raja Zainal (Gabok) x Haji Mohamad Noor bin Sidin. Issue:

1) Puteri Ili binti Mohamad Noor

5) Raja Taayah binti Raja Zainal (Shelly) x Haris bin Haji Karim. Issue:

1) Putri Intan Safura binti Haris

2) Farid Iskandar bin Haris

3) Faiz Idris bin Haris

6) Raja Oomariah binti Raja Zainal (Mariapon) x  Arif bin Abdul Rashid. Issue:

1) Putri Dariah binti Arif

7) Raja Sharifah Hendon binti Raja Zainal (Lina) (1 May 1968 – 20 April 2001) x Raja Azman Shah bin Raja Danip (Jeff) (18 Sept 1965- May 2001). Issue:

1) Raja Amahl Shah bin Raja Azman Shah

4. Raja Dato’ Ahmad Tajuddin bin Raja Razman (Raja Tak) (1927-1997) x:

(1) Raja Datin Noor Zaharah binti Raja Badiozaman

1) Raja Chulan bin Raja Ahmad Tajuddin

2) Raja Abdul Malik bin Raja Ahmad Tajuddin

3) Raja Zaharuddin Shah bin Raja Ahmad Tajuddin (Jaa’). Issue:

    1) Raja Nadiah binti Raja Zaharuddin Shah

(2) Che Carol (No children)

5. Raja Dato’ Sharifuddin bin Raja Razman (Raja Din) (1929 – 2010) x:

(1) Agnes Joyce Rodrigues @ Rohani bt Abdullah

1) Raja Juliana binti Raja Sharifuddin x Major (R) Firdaus bin Musa (Eddie). Issue:

1) Putri Jasmine Filza binti Firdaus

2) Raja Mariam binti Raja Sharifuddin (Yummy) x Mohd. Latfi bin Dato’ Mohd Razlan. Issue:

1) Megat Muhd Ridzuan bin Mohd Latfi

2) Megat Ashmann Keifli bin Mohd Latfi

3) Puteri Ellyana binti Mohd Latfi

(2) Datin Sarwari binti Ayob

1) Raja Ahmad Shah Razman bin Raja Sharifuddin (Eddie)

2) Raja Sarah Aysha binti Raja Sharifuddin (Eda)

3) Raja Zulkarnain bin Raja Sharifuddin

4) Raja Endon Mastura binti Raja Sharifuddin

6. Raja Halijah binti Raja Razman (1931-1991) x Colonel Mokhti (No issue)

7. Raja Dato’ Shahabuddin bin Raja Razman (Raja Atan) (1932- ) x:

(1) Raja Khalijah binti Almarhum Sultan Iskandar Shah. Issue:

1) Raja Khalidatul Asrin binti Raja Shahabuddin (Luly) x Ahmad Suhaimi bin Idris. Issue:

1) Azalia binti Ahmad Suhaimi

2) Khaleeja binti Ahmad Suhaimi

(2) Datin Rokiah binti Muhammad Hussain

1) Raja Shahrulzaman binti Raja Shahabuddin

2) Raja Abdul Hamid Husny bin Raja Shahabuddin x Farah binti Othman

3) Raja Noor Hasnah binti Raja Shahabuddin (Oyeen) x Johari bin Mohammed. Issue:

1) Puteri Natalia Nadine binti Johari

2) Puteri Sarah Jasmine binti Johari

8. Raja Dato’ Seri Mansur bin Raja Razman (1934- ) x Datin Seri Zubidahtul Radthuan binti Muhammad Ali Piah. Issue:

1) Raja Datin Zuraida binti Raja Mansur x Dato’ Dr Azhari bin Yakub. Issue:

1) Farah Zahiddah binti Azhari

2) Arina Zaharah binti Azhari

3) Hanna Sabrina binti Azhari

2) Raja Zamilia binti Raja Mansur x Dzafrullah bin Mohd Nor

3) Raja Shahomar Razman bin Raja Mansur x Ainun Marathiah binti Halim. Issue:

1) Raja Zaidatul Alia binti Raja Shahomar Razman

2) Raja Arman Shah bin Raja Shahomar Razman

9. Raja Dato’ Lope Ahmad bin Raja Razman (1936- ) x Datin Aishah binti Ghazali. Issue:

1) Raja Yusuf Izzuddin bin Raja Lope Ahmad x Dr Rosilawati binti Abdul Ghani. Issue:

1) Raja Yasmeen Sofia binti Raja Yusuf Izzuddin

2) Raja Sallehuddin bin Raja Lope Ahmad (Charlie) x Aini Faridah binti Azizul (Dato’ Panglima Kinta). Issue:

1) Raja Danish bin Raja Sallehuddin

2) Raja Danial bin Raja Sallehuddin

3) Raja Shahrin Aydin bin Raja Sallehuddin

4) Raja Alina Nadhirah binti Raja Sallehuddin

3) Raja Emylia binti Raja Lope Ahmad x:

(1) Haris Fazilah (divorced). Issue:

1) Megat Emir Hakim bin Haris Fazilah

2) Megat Emir Imran bin Haris Fazilah

(2) Muhammad Azlan bin Abdullah

10. Raja Halimah binti Raja Razman (Mimi) (1937- ) x Amiruddin bin Abdul Hamid. Issue:

1) Shaharizat binti Amiruddin x Muhammad Rahmat bin Mohamad Nasir

2) Azmi Ridzuan bin Amiruddin (Tommy)

11) Raja Harun Al Rashid bin Raja Razman (1943- ) x Raja Fauziah binti Raja Abdul Aziz. Issue:

1) Raja Shahriman bin Raja Harun Al Rashid x Sharifah Zarina binti Syed Hashim Al-Qudsi. Issue:

1) Raja Ibrahim bin Raja Shahriman

2) Raja Idris Mansur bin Raja Shahriman

4th wife: Nancy Marina of Medan (no issue)

Note: x denotes married to

Updated: 03/08/2012

45 thoughts on “Family Tree of Raja Razman bin Raja Abdul Hamid (Ku Nick)

  1. Actually individual family member could contribute by submitting their very own family tree to expand Ku Nick’s clan.
    e.g. (11) Raja Harun Al-Rashid x Raja Fauziah Abd Aziz
    children: Raja Shahriman x
    grandchildren: Raja …

    //

    • ye le sangat…. patik setuju bebenor:)

      For other clan, you are most welcome to contribute your family trees here as well. Yang jauh kita dekatkan!

      Insyallah, coming next will be the family of Raja Shahriman (Ku Nick’s brother).

    • Juliana,
      Setakat ini kami belum ada family tree of Raja Shahriman. Walau bagaimanapun, ianya ada didalam perancangan kami.

      Editors of SembangKuala

  2. Terima kasih.. Semestinya saya tak sabar menantikan perancangan pihak sembangkuala terutama sekali keluarga anak cucu Raja Shahriman. Saya mewakili Tengku Dedi Syahri cicit kepada Raja Shahriman (cucu Raja Aznin).

    thanks

  3. Should have a family photo of all the descendants that would complete the tree. I would’nt mind sharing my family photos with my cousins! somethin’ like facebook? anyways 2 the Editors of Sembang Kuale, U guys rock!

  4. salam & Selamat Hari Raya Aidilfitri,

    Terima kasih kerana berkongsi Raja Razman’s family tree. Sekurang-kurangnya, dapat juga cucu cicit arwah tahu/ kenal saudara mara.

    Untuk pengetahuan editor, patik sudah lama mencari salasilah ayah patik.. Patik cuma tahu Raja Halimah (kuMimi) adalah ibu saudara kepada Raja Abdul Rahman (KuRahman)iaitu ayah patik dan melalui opah patik juga.. Terima kasih juga pada enda jannah (Raja nur Jannah) kerana banyak membantu patik dalam mencari salasilah keluarga ini.

    Disini, ingin patik berkongsi sedikit info dan keluarga Raja Abdul Aziz Bin Raja Razman. Raja Abdul Aziz meninggal dunia ketika KuRahman berusia 45-50 hari(Kurahman born in 24/11/1947).

    Raja Abdul Aziz Bin Raja Razman X Noraini @ Arbaayah Bt Hamzah

    1) Raja Abdul Rahman Bin Raja Abdul Aziz(KuRahman)
    X
    Raja Noorol Ezah Binti Raja Haristanzaman
    (1/5/1951 – 28/4/05)

    1) Raja Azlina binti Raja Abdul Rahman X Shamsil Azli Bin
    Khalid (divorced)

    i) Putera Ahmad Isyraq bin Shamsil Azli
    ii)Puteri Nurin Qashrina binti Shamsil Azli

    2) Raja Azlita Binti Raja Abdul Rahman

    3) Raja Azlinda Binti Raja Abdul Rahman X Mohd Zafri
    i) Puteri Aireen Maisarah

    4) Raja Muhammad Azizul bin Raja Abdul Rahman

    5) Raja Kamarul Abidin Bin Raja Abdul Rahman

    6) Raja Ahmad Azrin Bin Rja Abdul Rahman

    Semoga dengan info ini dapat mengeratkan lagi hubungan keluarga Raja Razman.

    salam..

    Raja Azlina

    • Salam…. Azlina,

      Jika Ku Mimi adalah mak saudara kepada arwah bapa Azlina, maka kita sebenarnya adalah “first cousin”:)
      Sebenarnya, ketika menyiapkan salasilah ini baru kami diberitahu bahawa Tok mempunyai seorang lagi anak lelaki i.e. Raja Abdul Aziz tetapi tiada info lanjut yang kami perolehi.

      Alhamdullilah dan syukur kehadrat illahi yang keluarga Ku Nick dapat disatukan kembali. 3-4 tahun sudah, keluarga Raja Abdul Hamid (ur dad’s brother seibu & sebapak) datang kerumah hitam buat pertama kalinya….. Tahun ini pun mereka beraya di Kuala. So, ditahun2 hadapan diharapkan keluarga Azlina pun dapat singgah ke Rumah Hitam. Sekarang Azlina menetap dimana? Azlina pernah jumpa Ku Mimi? Kalau tak pernah dan ingin mengetahui lebih lanjut mengenai keluarga kita, saya syorkan Azlina berjumpa dengan dia.

      Keep in touch.

      • Eeeeh kami tersilap. Kami adalah sepupu kepada Raja Abdul Rahman (bapa Raja Azlina) sebenarnya.

        Salam,

  5. salam,

    syukur alhamdulillah sekali lagi…..sebenarnya memang patik nak jumpa relatives papa (KuRahman) cuma tak tahu bagaimana dan macamana nak berhubung. So, sekarang dah tahu.. Insyaallah..

    Patik pernah jumpa KuMimi.. Pah Mimi selalu bercerita about our family. Tapi masa tu tak dapat gambaran lagi so keliru sikit.. Insyallah patik akan jumpa Pah Mimi. Dan patik sekarang menetap di Taiping. After mama meninggal, papa stay with me.

    Insyallah, di tahun2 hadapan kami sekeluarga akan singgah ke Rumah Hitam.

    Salam..

  6. Pingback: Raja Razman bin Raja Abdul Hamid: the soul of SembangKuala « SembangKuala BLOG

  7. salam..

    saya sebenarnye ada tgk gambar arwah raja razman ni dalam album ibu saya. ibu saya juga berbintikan raja razman. saya ingin tahu kepada abang2 atau kakak2 kepada ibu saya untuk mendapatkan beberapa info.. harap dapat membantu..

  8. salam,

    saya nak tahu pada waktu arwah raja razman berkahwin dengan arwah nancy marinah, beliau ada mengambil anak angkat dari keturunan cina dan juga sahabat baik kepada arwah raja razman. ada tak sesiapa yg tahu ttg latar belakang keluarga cina ini atau ada apa2 maklumat ttg keluarga cina ini. yg saya faham, keluarga cina ini menguruskan lombong bijih timah di perak pada ketika itu. saya ingin menjejak keluarga cina ini. terima kasih.

    • Salam Ku Azzam,

      This is something new for me but nevertheless nanti saya cuba tanya2kan.
      Setahu saya la, memang Pah Nancy (Che Nancy) ada mempunyai seorang anak angkat (tak pasti nama penuh tapi dipanggil Mat) tetapi tidak pula menampakkan ciri2 keturunan cina.

      -shahriman-

  9. salam uncle shahriman,

    saya mmg ada seorang pakcik yg telah meninggal dunia iaitu adik kepada mak saya. mungkin “mat” yg dimaksudkan tu adalah pakcik saya. betulkan kalau saya salah.

    thanks.🙂

  10. Salam Ku Azzam,

    Yang itu saya tak berapa pasti sebab semalam saya baru dapat new info mengatakan selain dari arwah Ahmad (Mat), Raja Razman & Che Nancy juga mempunyai 3 lagi anak angkat yang memeng dari keturunan cina. Saya cuma ingat dua nama sahaja iaitu Maznah & Mazni (kalau tak silap la). Yang seorang lagi tak ingat. Any clue about your mother?? Boleh soreh di sini kut yang lain boleh membantu:)

  11. salam uncle shahriman,

    nama ibu saya marsinah, skrang umurnye 60 tahun. so saya ingat nak mencari keluarga cina ibu saya. saya menyiasat perkara ini tanpa pengetahuan dia. harap uncle dan aunty dapat membantu saya. thanks

  12. yes….Marsinah & not Mazni. Semalam I asked around, my dad & auntie also tak dapat membantu. Nanti I try tanya orang Chandan yang lain. Kalau u ada facebook, mungkin u boleh tanya sapa2 dekat facebook sembangkuala sbb ramai orang Chandan kat situ kut2 dapat membantu.

  13. Salam, patek sangat tertarik membaca salasilah Raja Razman. Malang sekali patek tak dapat nak kongsi maklumat salasilah keluarga patek kerana kurang maklumat yang diperolehi daripada arwah ayahanda patek (Raja Nazran bin Raja Othman). InsyaAllah patek akan mengikuti perkembangan cerita2 keturunan sultan Perak ni mungkin nanti terjumpa sedara mara yang masih dikenali (patek keturunan generasi ke-5 sultan Abdullah (buang ke pulau Seychelles). Onyang patek Raja Nuteh dan anak tunggal dia Raja Saadiah dan juga dapat anak tunggal Raja Nazran ayah patek, tapi ayah patek ada saudara tiri tapi kami jarang jumpa uncle & auntie, kami cuma kenal nama je. Patek ada terbaca nama Raja Husin (rasanya masa kecil dulu pernah mengenali mereka di Asam Kumbang, Taiping). Yang lain dah tak ingat. Nanti kita berhubung lagi kerana yang tau banyak tentang keluarga dan salasilah ialah kekanda patek (Raja Arfah – Wah).

    • Salam,

      Kalau tak salah, salasilah Ku Fazal adalah seperti berikut:

      Sultan Abdullah Muhammad II
      |
      Raja Nuteh Fatimah X Raja Jaafar (1)
      |
      Raja Saadiah X Raja Othman
      |
      Raja Nazran
      |
      Raja Fazal Ahmad

      Nota: (1) Raja Jaafar bin Raja Pandak Abdul Samad ibni Sultan Abdullah Muhammad I
      * 2 editor SembangKuala dari generasi ke empat Sultan Abdullah II.

      -C

      • As Salam, betul tekaan engku tu, ayah patek (raja Nazran bin raja Othman) kahwin dengan rohani hj amin (spore bercerai) dan kakak yg tua (raja Arfah (raja wah) x tajul azhar skymer(ada 3 org anak puteri faraliza, puteri marlin dan megat faril), kakak kedua raja zaharah mimi x tengku shahar shah bin tengku nasir(ada 5 org anak kalau tak silap iaitu tengku dona fauziah, tengku shazni,tengku shazmi, tengku don shazbudin dan tengku shazwan) kakak ke3 raja mariati x mohd ronnie koay(ada 2 anak iaitu megat ruyzullah & peteri marianna) dan anak ke4 patek raja fazal ahmad x yaimah hassan(ada 4 anak iaitu raja nur zaida ikmal, raja emy saadiah, raja nurul huda & raja nabila nur ain, adek ke5 raja rohaizad x ros yeam (spore)(ada 4 anak iaitu raja rozaini, raja XXX(lelaki), raja XXX(perempuan) dan raja rashli dan adek ke6 raja lailtul zuraidah x mohd kamal (ada 4 anak iaitu megat khairul, megat shaiful, puteri fara, megat xx dan isteri kedua ayah patek ialah asidah omar (spore) anak dia seorang sahaja iaitu raja aznil kamal bin raja nazran x noraini(ada 4 org anak 3 lelaki 1 perempuan nama tak ingat), manakala ayah pateh ada adek lain hasil daripada perkahwinan raja othman bin raja alang jaafar x tok wan (saya xpernah jumpa dgn tok wan ini yg tinggal di gunung rapat perak) anaknya raja mahyulddin bin raja othman, raja mariam (wan yam), raja badariah(wan bedah), raja mahadin (tak berapa ingat kerana tak rapat sangat dengan mereka) semoga sedikit sebanyak dapat membantu engku update family tree tu,

    • Salam Engku Fazal. Patek adalah tigapupu (3rd cousin) kepada engku (baru ni patek ada contact Chor Wah on Facebook!). Kalau nak baca posting berkaitan Almarhum moyang kita, sila ke sini:
      1. Posting utama Sultan Abdullah: https://sembangkuala.wordpress.com/2010/03/07/dymm-sultan-abdullah-muhammad-shah-ii-1874-1876/
      2. Posting mengenai kembalinya Sultan Abdullah dari Seychelles: https://sembangkuala.wordpress.com/2009/06/09/group-showing-sultan-abdullah-in-uniform-after-his-return-from-the-seychelles-with-some-member-of-his-family/

      -Mahariz

  14. Hi, wow, i actually found my grandaunties’s family tree.

    They’re Raja Rashidah binti Raja Abdul Hamid and Raja Intan.

    On your list, Raja Hamid’s wife isnt there, so I thought, I’d provide with her name. My great grandmother’s name is Sharifah Zubaidah Syed Mohamad Al-Sagoff.

    I’ll be sure to show my grandaunts this!🙂

    • Hi Zarra. I’m sure your grandaunts would love to see this. And thanks for the heads up. As you can see, we’ve updated the post with the info that you’ve kindly provided. Best wishes and come again!

      • Hi, thanks. I’ve seen it!

        Oh and I’ve shown this to my grandaunts, they absolutely love it and told me this brings back all kinds of childhood memories and told me stories of some of the people that is on this list, if you dont mind, my grandaunt “yan” (raja rashidah) would like to take this list, turn it into a grand family tree and frame it up in her house and she asked will you be updating their marital status. Haha!

  15. hi zarra, pls ifm kak yan by all means, please. that’s the whole idea. Btw, appreciate if u could help us in providing kak yan’s details. Pls also send my regards to her, abg mat, shasha & farah. Hope its not late to wish u ‘selamat hari raya’:)

  16. Salams editor(s),

    I’ve just noticed that Ku Nick’s second wife, Raja Habibah was from Almarhum Sultan Abdullah lineage. My aunt to be precise and my mother’s cousin. I presume she was siblings with Allahyarham Raja Dato’ Seri Hanif. This is a discovery for me.

    Thank you.

  17. Major Jen (B) raja dato ibrahim bin raja shahriman married to sharifah zainah aljunid from singapore.
    4 children

    1, raja iskandar shah x nur azilah
    a. raja sofiah syahanee
    b. raja idris shah

    2. raja mahmud shah x salmah bt abd aziz (nadiah)
    a. raja muzaffar shah
    b. raja sakinah syahanee

    3. raja ismahan syahanee x dr mohd kasturi ma
    a. putri nur hidyah ma
    b. putri syafikah ma
    c. mohd ilyas ma

    4. raja syarizan syahanee x dr nik shahril anuar

    Ismahan is a peadiatrian living in manchester with her family and working in liverpool. husband is oncologist at christy cancer hospital in manchester.
    Syarizan is a software engineer in manchester and hubby is a cardiologist consultant at hope hospital.

    Mahmud (aka moody) is an engineer and was in the malaysian navy for 7 years before joining puspakom and now working in a trading company

    iskandar is working for an IT company as a consultant

  18. I can provide more interesting info on Ayah En if you’re interested. Remind me when we meet. I will be at Hanee’s in 2 weeks.

  19. Assalammualaikum, i am Raja Baizura binti Raja Ahmad. My father, Raja Ahmad bin Raja Mohd bin Raja Abdul Rahman bin Raja Abdullah is the direct descendant (great grandson) of Almarhum Sultan Abdullah from his son, Raja Abdul Rahman.
    I am so impressed to see the family tree of Raja Razman.

  20. Sedang mencari Raja Fauziah berasal dari perak dan berhijrah ke pulau pinang lebih 30 tahun lalu berumur antara 50 ke 60 tahun….anak perempuannya yang telah dilahirkan pada Julai 1980 dan diserahkan kepada keluarga angkat belum pernah menatap wajah ibunya dan kini sedang mencari…..jika sesiapa ada maklumat boleh menghubungi saya di zahiruddin@unimap.edu.my atau 012 4511 504…terima kasih.

  21. bgus fmly tree ni hbungkn silturahim. ive got nothing to relate tp saja tgk fmly arwah engku din (raja sharifuddin). arwah bapa sy Raja Ahmad Shaari Ramozan & tok sy Raja Abdullah rapat dgn mereka dahulu

    • Salam. Terima kasih kerana sudi ‘singgah’ ke laman ini. Engku Din atau ayah Din adalah bapa saudara kami di sembangkuala. Bapa kami adik beradik arwah:-)

  22. Assalamualaikum. saya ingin tahu salasilah keturunan saya. yg sy dpt thu mlalui perbualan. moyang sy raja zaharah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s